寄托天下 寄托天下

sweet dumpling(TANGYUAN)-- our breakfast [复制链接]

声望
寄托币
楼主
I got up early this morning @ 7:00 am. With minced red bean, I planned to make sweet dumplings.
1. Grind boiled and steamed red beans into bits.
2. Mix red beans with brown sugar. Warm butter into butter liquid.
3. Put liquified butter into red beans and mix them thoroughly.
4. Put the ingredient aside for cooling down.
5. Put warm water into rice powder to make it into a wet dough.
6. Grab a small part of the dough to make it into a snowball :)
7. Use your thumb (right or left) to press it and make the snowball into a white bowl.
8. Put the ingredient inside and rotate and narrow the edge of the bowl until it becomes a ball again.
9. Give the wet ball some powder in case that it will stick to somewhere.

Boil :
1. Put hot water into a pot.
2. After it boils, put sweet dumplings inside.
    Make sure: Use a spoon to slightly stir the liquid so that the dumplings won't stick to the bottom of the pot.
3. When dumplings stay still on the top, it is done.
已有 2 人评分寄托币 声望 收起 理由
小怕怕 + 8 原创内容
深海lavender + 4 怒赞~

总评分: 寄托币 + 8  声望 + 4   查看全部投币

宁愿相信世间的真善 这样才美
回应

声望
寄托币

荣誉版主 一帆枫顺   枫情万种 Virgo处女座 枫华正茂 德意志之心

沙发
sweet dumplings?木有吃过耶。。。
以前是我的梦想,现在是我们的梦想

声望
寄托币

荣誉版主 Pisces双鱼座

板凳
sweet dumplings?木有吃过耶。。。
cmykelly0913 发表于 2011-8-4 23:19

汤圆啦~

赞大薇姐~大薇姐我爱你~~更加坚定了我要去蹭饭的决心啊~(只要天叔不把我踢出来。。。)
Que será, será.

声望
寄托币

荣誉版主 一帆枫顺   枫情万种 Virgo处女座 枫华正茂 德意志之心

地板
我囧了。。。。。。。。。。。。
你还mark了,555
以前是我的梦想,现在是我们的梦想

声望
寄托币

荣誉版主 Economist Aries白羊座 US Advisor

之前的爬梯做了点汤圆来炸,哈哈好油腻

声望
寄托币

你还mark了,555
cmykelly0913 发表于 2011-8-5 01:42

马可是因为你说话可爱咩~来,给姐姐调戏一下~mua:kiss: :lol

声望
寄托币
汤圆的翻译真的是SWEET DUMPLING吗?做早餐不饱啊,我好大吃的。

声望
寄托币

你还mark了,555
cmykelly0913 发表于 2011-8-5 01:42

马克是因为你说话可爱咩~来,给姐姐调戏一下~mua:lol
已有 1 人评分寄托币 声望 收起 理由
cmykelly0913 + 20 + 3 我把脸凑过去给你MUA!

总评分: 寄托币 + 20  声望 + 3   查看全部投币

声望
寄托币
汤圆的翻译真的是SWEET DUMPLING吗?做早餐不饱啊,我好大吃的。
Bugcan 发表于 2011-8-6 09:56

我也是在纠结这个问题 要么翻译成什么呢?

声望
寄托币
片片来了 汤圆包的大而圆 小天一口气吃了4个 我包了就吃不下了 2个。。。
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?立即注册
已有 1 人评分寄托币 声望 收起 理由
sunwei0 + 20 + 5 赞!

总评分: 寄托币 + 20  声望 + 5   查看全部投币

声望
寄托币

Aries白羊座 VISA版特殊贡献 荣誉版主

汤圆啦~

赞大薇姐~大薇姐我爱你~~更加坚定了我要去蹭饭的决心啊~(只要天叔不把我踢出来。。。)
深海lavender 发表于 2011-8-4 12:36

不踢,直接拿来清蒸。。。
有邪恶的能力,做善良的事。。。

用心呼唤 亲爱的兄弟
曾经与你抵挡昨日的风雨
多少个夜 徘徊在梦里
呼啸声依旧清晰

用心呼唤 亲爱的兄弟
曾经与你携手期待着黎明
鲜血泪滴 不能够忘记
让我们并肩同行

我们的心 象钢铁的心
穿过烈焰在火中升起
昨天的梦 在今天重聚
为历史写下永恒的诗句

我们的心 象钢铁的心
生命有尽而希望无尽
用我热血 再一次奋起
就算无名也顶天立地

声望
寄托币
你口味淡 我口味重 要么红烧 要么酱香 不行就麻辣吧

声望
寄托币
你口味淡 我口味重 要么红烧 要么酱香 不行就麻辣吧
wildrose800331 发表于 2011-8-9 00:08

姐。。。你怎么也学着跟天叔一样残暴了:L
烘焙暖心

声望
寄托币
我现在是山寨夫人了。。。:@

声望
寄托币
我现在是山寨夫人了。。。:@
wildrose800331 发表于 2011-8-9 20:24

这么凶残的表情:L
是雌雄双煞么哈哈。。。
烘焙暖心

RE: sweet dumpling(TANGYUAN)-- our breakfast [修改]