[文书写作] PS写作的一个注意问题 [复制链接]

声望
寄托币

Sagittarius射手座 荣誉版主

今天中午…

昨天把我申请博士的材料给了教授,让他帮我写recommendation letter
今天中午收到其中一个教授电话,打到我手机来的
狂受打击…不过上了一个很好的课。

他狠狠批评了我的ps
“ I felt sick to read your PS”
“ The first 3 paragraphs are excellent, but the 4th and the 5th are all ass-kissing…拍马屁”
“American school doesn’t need your flattery words; they want to know who you are.”

虽然狠狠被批,但我感谢他给我电话。起码证明,他真心想帮我。
打标签
关联院校库
{{ s['type'] }}
院校{{i>0 ? (i+1):''}}名称
{{ item.name + '(' + item.enname + ')' }}
项目名称
-
{{ item.chinesename + '(' + item.name + ')' }}
+ 新增项目
录取专业
-
{{ item.chinesename + '(' + item.name + ')' }}
+ 新增专业
+ 新增院校
提示
{{ msg }}

声望
寄托币

Sagittarius射手座 荣誉版主

贴出问题的段落,大家别学我了。

To learn more about XXXXX phenomena, I have determined to pursue a Ph.D. degree in xxxxxx at the illustrious xxxxxxx. There are four basic reasons for pursuing a XXXXX Ph.D. in the United States.  First, American universities are world-renowned for their intellectual openness and freedom.  Second, universities in the United States generally have a plethora of academic resources.  Third, the study of American politics is very valuable, since America is presumably the most free and liberal nation on earth.  Finally, studying in the United States helps to foster the spirit of intellectual discourse and engagement; and this intellectual spirit encourages and reinforces the rational/deductive method.  

Among universities in the United States, there are factors that make xxxxx particularly appealing. Through my interaction with the brilliant xxxxxx faculty at xxxxx, I have come to the realization that xxxx’sxxxxxx program is among the best in the world and, even more important – xxxxx is best suited for my goals.

贴出问题的段落,大家别学我了。

声望
寄托币

荣誉版主

谢谢提醒。可能很多人都会这么写的啊。
没有理由保持沉默!

起初他们追杀共产主义者,我不是共产主义者,我不说话;
接着他们追杀犹太人,我不是犹太人,我不说话;
后来他们追杀工会会员,我不是工会会员,我不说话;
此后他们追杀天主教徒,我不是天主教徒,我不说话;
最后,他们奔我而来,再也没有人站起来为我说话了。

---美国波士顿犹太人大屠杀纪念碑 Martin Niemoller (德国新教牧师)

声望
寄托币
是寫的很搞笑……

不過我沒有寫太多爲什麽要讀這所學校哎,我就是找了一點這個係的特點,然後說了一兩句,也就一段吧,另外根據各個係的特點,前面的内容側重點稍微修改一下

我覺得寫目的,好像很難寫
我就是想去讀書阿
我的ps主要還是放在了自己的潛能、優勢和興趣的介紹上
這樣子可以嗎

(最要命的是我申的一個學校,既要personal statement 還要statement of purpose(optional),天啊,怎麽寫得出來那麽多)
Q:61784258
MSN: treexyz@hotmail.com
申04秋的CS战友加我吧!
我申我申我申申申>____<

声望
寄托币
我主要写的也是PERSONAL STATEMENT,但是有的学校要求不同,比如STATEMENT OF PURPOSE,CAREER STATEMENT就麻烦了
我自己也没什么很明确的打算,可能很多人都是这样的把
Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain
Show me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I’m getting old
Before my time
……

声望
寄托币