寄托天下 寄托天下
楼主: nobuts

[苞米推荐]香港本科招生专贴 [复制链接]

声望
寄托币

Golden Apple

最後bless一下~~
借我三千虎贲,复我浩荡中华;
凡所汉旗指处,无不望尘遁逃;
剑指天山西峰,马踏黑海北岸;
贝加尔湖张弓,库页荒岛赏雪;
晨赴恒河饮马,夜抵碎叶揽月;
中南半岛访古,东京废墟祭祖;
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~
http://blog.sina.com.cn/nobuts

声望
寄托币
HOHO, 感谢斑竹热心,热情,热烈的回答。  我是有点眉目了。   
自己申请完了,该帮老弟申请了。  啊哈哈。
那一夜,我听了一宿梵呗,不为参悟,只为寻找你的气息
那一月,我转过所有经筒,不为超度,只为触摸你的指纹
那一年,我磕长头拥抱尘埃,不为朝佛,只为贴着你的温暖
那一世,我翻遍十万大山,不为修来世,只为路中能与你相遇

声望
寄托币

回复 #1 nobuts 的帖子

我读完高2 ,现在在读IB ,我可不可以读完一年IB 就过来呢:)

声望
寄托币

可以,如果讀IB的話,以國際生的身份過來,不用高考,但是一般沒有獎學金。有一點好處(其實也不一定是好處),可以直接讀第二年,不用讀預備年或者委培。
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~
http://blog.sina.com.cn/nobuts

声望
寄托币
在国内(上海)上高中,今年读高三,想去香港读本科,最好是HKU。TOEFL 663。请问什么时候开始申请?怎么申请?

声望
寄托币

TOEFL很高嘛,不過你如果要走高考這條渠道,TOEFL可以給你增加一些成功的砝碼。申請大概在年底或者明年年初開始。到官方網站上填寫申請表格,具體的事宜敬請關注最新動向~
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

声望
寄托币
原帖由 nobuts 于 2006-11-26 08:24 PM 发表
TOEFL很高嘛,不過你如果要走高考這條渠道,TOEFL可以給你增加一些成功的砝碼。申請大概在年底或者明年年初開始。到官方網站上填寫申請表格,具體的事宜敬請關注最新動向~

如果不高考呢?可以以international身份申请吗?

声望
寄托币

原帖由 justin0906 于 2006-11-26 22:32 发表

如果不高考呢?可以以international身份申请吗?

可以,但是你要提供相關的文憑證明,如果你沒有JUPAS成績,或者HKCEE,那就要國際文憑(IB),具體的東西可以到網站上去看~~
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

声望
寄托币

SAT,IELTS,TOEFL去港大

大陆有SAT,IELTS,TOEFL不参加高考,能去港大吗?能有奖学金吗?

声望
寄托币

能去港大,一般不會有獎學金,而且應該以國際學生身份錄取~
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

声望
寄托币

十二月份到了,很快就要开始新一年的recruitment了~~
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

声望
寄托币
原帖由 nobuts 于 2006-12-3 21:50 发表
能去港大,一般不會有獎學金,而且應該以國際學生身份錄取~

I have SAT and toefl score and I'd apply the HK university as an International student.
But why scholarship isn't awarded to the international applicants?

British Empire is the greatest & USMC is the best

声望
寄托币

原帖由 86525882 于 2006-12-5 19:16 发表

I have SAT and toefl score and I'd apply the HK university as an International student.
But why scholarship isn't awarded to the international applicants?

I didn't say international applicants are not eligible for scholarships, but as a matter of fact, international students, usually however, are not outstanding in academic achievements; whereas recruited mainland students are really excellent in many ways. Even though, only a small number of mainland students are awarded scholarships.

So it's a general case that int'l students don't usually have scholarships, but if you are really excellent, then trust yourself!

Scholarships are always ready for excellent students, no matter international, mainland or local Hong Kong students.

Bless ls~~
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

声望
寄托币

I don't think I can judge. it's really hard to say... it depends on other aspects, like your extra-curricular activities, etc.

One early-admitted(bao song) student to Tsinghua failed to get any scholarship, while another girl admitted to Fudan got full scholarship. Can you explain that? So i really can't say anything... anyway, your grades are pretty good.
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

声望
寄托币

原帖由 86525882 于 2006-12-5 19:16 发表

看了你的簽名~~加油吧~~
汉旗所指处,望尘逃遁!
犯我中华者,虽远必诛!

东北产高科技苞米~~

RE: [苞米推荐]香港本科招生专贴 [修改]