寄托天下
楼主: simbaliya

[学校专业] 关于TUM-Asia IC Design专业的全面介绍(已更新找工作以及失业风险) [复制链接]

声望
寄托币
求LZ通过加群通知。。。- -
shortlisted by BASF了。。。- - 完全预料之外。。。- -

声望
寄托币
楼主问下这个项目毕业后可以在德国找工作吗?谢谢了!

声望
寄托币
顶一下,学到不少,学费太贵了,伤不起

声望
寄托币
大爱楼主!

声望
寄托币
咨询楼主奖学金的情况,我是211985top10的本科,物理系微电子专业,T105+;G1400+;overallGPA85+;不想读物理的博士想工作就像读这个项目,请问楼主俺有得奖学金的希望么?

声望
寄托币
等再过段时间咨询主管大陆区的小米。
奖学金这个除了Industrial Chem的其他的每年情况都不太一样。
如果有的话,我觉得难度不大。。。。但是没有的话,就没有了。。。

声望
寄托币
ytw123008 发表于 2012-8-25 23:35
咨询楼主奖学金的情况,我是211985top10的本科,物理系微电子专业,T105+;G1400+;overallGPA85+;不想读物理 ...

Since you have physics and Micro_E background, I suggest that you apply ME rather than ICD for better match of your specialty. Having such a good academic result, as well as your impressive G&T score, you have relatively higher opportunity to get the Industrial Scholarship than the other applicants. Besides, you still can apply ICD if you want, the best student of ICD class in my batch is from Micro_E background.

声望
寄托币
simbaliya 发表于 2012-8-27 10:24
Since you have physics and Micro_E background, I suggest that you apply ME rather than ICD for bet ...

多谢楼主啦!我主要是对集成电路神马的比较有兴趣~

声望
寄托币
楼主 你好 我今年想申请TUM-Asia IC Design,不知道这个最后的学位证书是联合发麻?这样的话 知名度怎么样?万一找不到工作 回国会不会不受承认啊?

声望
寄托币
LZ 我刚提交了IC的申请 问一下 这个大概什么时候出录取的结果 是先到先得?还是一起审核的?
对了 那个APS可以晚点提交吗

声望
寄托币
王萌MM 发表于 2013-1-10 11:25
LZ 我刚提交了IC的申请 问一下 这个大概什么时候出录取的结果 是先到先得?还是一起审核的?
对了 那个APS ...

Industiral Chemistry or IC Design?
If it's Industiral Chemsitry, I thiink the admission will come out around the end of Jan or the beginning of Feb. (I sumbitted the on-line application around 11-15 last year. I dont know if it is rolling. )
The scholarship depends. After admission you can contact with GISTes who is in charge of the  admission of Mainland applicants. He will help you to apply for the scholarship~

About the APS, for the 2012 GISTers who come from mainland China, TUM and TUM-Asia helped us to form a group for the APS. We guys got our APS certificates around Nov. or Oct. (I forgot it.) If your APS is only for TUM-Asia, why dont you apply for it after the adimission? However you'd better ask the xiaomi first. The xiaomis for some programs changed this year. Who knows how will they deal with the materials.

声望
寄托币
simbaliya 发表于 2012-8-27 10:24
Since you have physics and Micro_E background, I suggest that you apply ME rather than ICD for bet ...

我不认同你的观点,微电子的确好就业,他的背景给offer很轻松,但从长远发展理应选择IC Design,特别本身微电子出身的话,应该很清楚,我作为一个前PIE的经验之谈。

声望
寄托币
口可口可 发表于 2013-1-10 12:44
Industiral Chemistry or IC Design?
If it's Industiral Chemsitry, I thiink the admission will come ...

你好, 我也是刚提交了申请。请问一下如果缺少了APS的话, TUM-ASIA那边还会不会受理我的申请,还是拿到offer以后再补APS也可以?谢谢!

声望
寄托币
猴帅帅 发表于 2013-1-12 14:21
你好, 我也是刚提交了申请。请问一下如果缺少了APS的话, TUM-ASIA那边还会不会受理我的申请,还是拿到o ...

去年是第一年要APS,所以各种没有APS的录取了后面补。
今年的情况我也不太肯定,你最好还是问问学校比较好。。
不过我觉得录取肯定不会影响,可能就是APS什么时候补上的问题(入学之前/入学后xx个月),毕竟申请大多是在现在这个时候,主申德国的人APS一般是年后才陆陆续续拿到手。。。

声望
寄托币
口可口可 发表于 2013-1-12 15:20
去年是第一年要APS,所以各种没有APS的录取了后面补。
今年的情况我也不太肯定,你最好还是问问学校比较 ...

谢谢,还有就是想问下TUM-ASIA到底是纸推还网推?有填推荐人的信息,但是好像没有发邮件给我的推荐人。

RE: 关于TUM-Asia IC Design专业的全面介绍(已更新找工作以及失业风险) [修改]