寄托天下 寄托天下

[经验] 鉴于现在很多同学都懂得用复议的武器来抗议了,在此分享一篇我申请复议时候的申请信 [复制链接]

声望
寄托币

一帆枫顺

楼主

我不知道复议的时候 到底会不会看你的申请信 但是觉得是一个机会吧 这里有一篇楼主自己写的 大家可以根据自己实际情况参考,就不用摸不着头脑了:

Dear Officer,
My name is ______, a candidate who took the IELTS exam on 24th, November, 2012. My Candidate Number is XXXXXX and the Centre Number is CNXXX. As a result of the puzzlement of the speaking part which is only 5.5, this letter is for the reassessment since the other 3 parts is 8.0, 8.0 and 6.5 in listening, reading and writing respectively.

Like most IELTS candidates, I have a dream of studying abroad so I am planning to further my study in Canada now. I chose IELTS instead of TOEFL because I think IELTS is more interesting, humanized and strongly-practical. I also wrote an article about my praise on IELTS and got a present from the Cultural and Education Section British Embassy.(插一句,这个活动两年前的,我真有参加,还得了很精美的优盘) Although I have reached Band 7 in total which is a strict admission requirement for most universities, the band 5.5 in speaking part shattered my goal of some universities and the opportunities to acquire scholarship or being a teaching assistant. The speaking result of previous IELTS I took was 6.0 and as a volunteer of our university’s international exchange affairs, I often receive our foreign friends as well as help them in daily life. Taking another exam is extremely inconvenient for me as the exam position is unavailable this year and the deadline for applying graduate programme overseas is imminent, which is January next year. So I would be very grateful if my speaking part to be reassessed. I have paid the reassessment fee online and enclosed my original test report in this envelop.

Any help from you will be greatly appreciated.
Yours
回应

声望
寄托币

Golden Apple 枫情万种 一帆枫顺

沙发

声望
寄托币

板凳
哎呀 你和我考的是同一天!而且咱俩LRW三项成绩一样的

声望
寄托币

一帆枫顺

地板
sophie2623 发表于 2013-3-1 22:57
哎呀 你和我考的是同一天!而且咱俩LRW三项成绩一样的

呀好有缘!我还是好遗憾。。差0.5就上7.5了,,哭~

声望
寄托币

┊奇幻银河﹎ 发表于 2013-3-2 12:32
呀好有缘!我还是好遗憾。。差0.5就上7.5了,,哭~

虎摸下~
分数够了就行:kiss:

声望
寄托币

一帆枫顺

sophie2623 发表于 2013-3-2 13:27
虎摸下~
分数够了就行

可是见到8,7.5的我就羞愧了哈哈

声望
寄托币

┊奇幻银河﹎ 发表于 2013-3-2 13:28
可是见到8,7.5的我就羞愧了哈哈

么事么事现在也可以练习英语,以后粗去才能更快适应;P语言考试就是个参考

声望
寄托币

烤鸭大厨 Libra天秤座 2013去香港 寄托兑换店纪念章 荣誉版主 寄托16周年纪念勋章

谢楼主~~~

声望
寄托币

寄托优秀版主 Aquarius水瓶座 枫华正茂 一帆枫顺   烤鸭大厨 在任资深版主

声望
寄托币
楼主复议成功了吗?
我是要冲7啊,考的2.16那场,出来总分是6.5,单项是L:6.5,R:8,W:6.0 S:5.5,也是被speaking拖了后腿啊,好不甘愿,而且我这次拷出来的感觉是口语发挥最好,我不晓得为什么会被压到5.5啊,也在犹豫要不要复议,但是又怕复议打水漂,还不如再考一次....

声望
寄托币
如果单项6.333……是舍成6.0还是进到6.5,比如小作文5大作文7,(5*1+7*2)/3=6.333……,我知道总分超过0.25是要进的,但是不知道单项是不是也这样?

声望
寄托币

一帆枫顺

苏小素 发表于 2013-3-3 09:13
楼主复议成功了吗?
我是要冲7啊,考的2.16那场,出来总分是6.5,单项是L:6.5,R:8,W:6.0 S:5.5,也是被sp ...

口语要拿6或者7 ,不是看你个人觉得说得好不好,要有理据,比如你说的时候 有没有刻意用比较高级的词汇?有没有说过从句,如果米有,那复议成功就比较难了,或者你之前跟我一样,有考过6

声望
寄托币

一帆枫顺

fleeting614 发表于 2013-3-3 10:14
如果单项6.333……是舍成6.0还是进到6.5,比如小作文5大作文7,(5*1+7*2)/3=6.333……,我知道总分超过0 ...

小作文5 大作文7的话 我觉得应该是6.5

声望
寄托币
楼主,我3.23的场,总7单科阅读9听力7.5写作6.5口语5.5〒_〒口语考官是我大学英语老师,虽然他不认识我…我最后走时,因为聊得蛮愉快,所以告诉他我其实曾是他学生,后来我同学告诉我,他上课说过杀鸭遇到自己的学生会更严格(艾玛叫我翘课)。最关键是!!!当他问我具体是什么时候时,我一紧张就是想不起来了!!!最后说自己关于时间和数字很健忘………〒_〒他肯定以为我在套磁,艾玛我是诚实的孩子啊…
真心觉得自己讲得蛮好,而且只要0.5就上7.5了心满意足了〒_〒

声望
寄托币
赞~

RE: 鉴于现在很多同学都懂得用复议的武器来抗议了,在此分享一篇我申请复议时候的申请信 [修改]